Spelregels platform

Het doel van het online platform is zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans te geven zich te informeren of om zelf een bijdrage te leveren. Om in interactie te gaan op het platform (bijdragen, reageren, stemmen ...) heb je een account nodig. Hoe we met de data die we verzamelen omgaan lees je na in het privacy statement. Op deze pagina vind je de spelregels terug om een idee in te dienen of te reageren op het idee van iemand anders.

Die ideeën en reacties zijn onderworpen aan een aantal regels zodat we het geheel open en constructief kunnen houden. Ideeën en reacties die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij ze kunnen worden bijgestuurd.

Regels:

 • Ideeën en reacties die geen betrekking hebben op de voedselstrategie 'Hasselt is ons ERF' kunnen door de moderatoren geweigerd worden.
 • Ideeën of reacties die bestempeld kunnen worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend ... worden verwijderd door de moderator.
 • Ideeën of reacties die gericht zijn op personen (bijv. persoonlijk gerichte antwoorden of commentaren) worden verwijderd door de moderator.
 • We houden het project transparant en eerlijk. Gebruikers die willen meewerken met valse of misleidende profielen (er is geen aannemelijke voornaam of naam ingegeven (bijv. X7zg3 of Darth Vader)) worden verwijderd door de moderator.
 • De inhoud van ideeën of reacties die auteursrechtelijk beschermd zijn, kunnen worden verwijderd door de moderator.
 • Ideeën of reacties die niet geformuleerd zijn in het Nederlands kunnen geweigerd worden.
 • Ideeën of reacties die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, kunnen verwijderd worden door de moderator.

Hoe passen we de regels toe?

 • Nieuwe ideeën: een nieuw idee verschijnt niet automatisch op het platform. Dit wordt éérst bekeken door een (team van) moderator(en). Daarom zal je jouw idee niet onmiddellijk zien verschijnen. In tijden van grote drukte op de site (bv. na veel persaandacht over dit project) kan dit meer tijd in beslag nemen.
 • Reacties: reacties verschijnen wel meteen op het platform, om inhoudelijk debat aan te moedigen. Reacties kunnen "gemeld worden als ongepast" door bezoekers van de website. Reacties kunnen door moderatoren verwijderd worden nadat ze online stonden.
 • Je krijgt een bericht: wanneer je idee behandeld is of je reactie verwijderd wordt, krijg je via e-mail een bericht van de moderator. Je kan dan een nieuw idee indienen of reactie plaatsen, die wel voldoet aan de spelregels.
 • Je toegang kan worden geblokkeerd: de moderatoren kunnen gebruikers, die bij herhaling de regels negeren, blokkeren zodat ze geen ideeën of reacties meer kunnen leveren op het platform.